Min far lämnade mig en lägenhet med nedrivna väggar och ruttna golv och jag förvandlade den till ett drömboende

Alla skrattade åt mig när jag visade lägenheten som jag ärvt av min far! 😂🥱Folk rådde mig att sälja den, men jag hade andra planer!🤭😏 Ingen trodde att jag kunde få detta ”öga” att se bättre ut men de slutliga resultaten blev fantastiska som du kan se i den här artikeln! 👇

Dagens artikels hjältinna är en ung och ambitiös kvinna som arbetar som möbeldesigner. Hon ärvde den här lägenheten från sin far, som arbetade som arkitekt hela sitt liv.

Trots att hennes far höll på att renovera lägenheten bestämde sig kvinnan för att göra om den helt och ge lägenheten en andra chans. Ett beslut fattades om att anlita en inredningsarkitekt.

De började renoveringsprocessen med en fullständig ombyggnad. De lade till en lång hall till vardagsrummet och ingången till köket flyttades. Golvet här är plattor som imiterar trä. Även om utrymmet är trångt vågade designern fortfarande måla väggarna inte i en typisk ljus nyans, utan tvärtom – väggarna och taket målades i en rik grön färg.

Man kan se en bankett med ett skoställ och en öppen hängare för ytterkläder till höger om ingången. Här placerade de ett inbyggt förvaringsskåp där det finns en bricka för katten.

På golvet i vardagsrummet har man lagt fiskbensparkett och målat väggar och tak i en ljus nyans. Det finns en snövit hyllenhet, och i mitten av rummet finns en mjuk grupp med ett TV-område. Närmare fönstret fanns en matgrupp med antika stolar.

Med tanke på att lägenheten har gas installerades en fullfjädrad partition med en dörr mellan köket och vardagsrummet. Det finns en hörnuppsättning installerad här, som gjordes på beställning för att rationellt använda varje centimeter utrymme.

En lugn grå nyans för vald för fasaderna. Men för plattorna på bakplattan valde de en vacker mintskugga, som blev den viktigaste färgaccent i utrymmet. I stället för den tidigare passagen kan man nu se ett kylskåp.

Detta rum gavs över till sovrummet. Väggarna täcktes med grön tapet och en blommig prydnad lades till accentväggen. Ett beslut fattades om att installera paneler på denna vägg. En säng med rosa klädsel placerades också här. Det finns en byrå och en stor spegel vid fönstret.

Eftersom ägaren ofta arbetar hemifrån behövde hon ett fullfjädrat kontor som kunde uppfylla alla hennes krav. Detta rum delades in i två funktionella zoner: den första ligger vid ingången – det här är ett rekreationsområde; och den andra är närmare fönstret – det här är redan ett arbetsområde. Att betona zonindelningen med färgen på väggarna ingick också i deras planer: rekreationsområdet målades grönt, men arbetsområdet målades vitt.

De kombinerade inte badrummet och toaletten, eftersom detta är obekvämt i praktiken. Som ett resultat av ombyggnaden är korridoren nu ansluten till badrummet. På grund av detta beslut var det möjligt att montera en tvättmaskin här. Och på tal om efterbehandling valdes vita rektangulära plattor och rosa fuktbeständig färg för väggarna.

Like this post? Please share to your friends: