Mamma på 60-årsdagen som en gåva gjorde renovering av köket 6 kvm: bilder före och efter

På min mammas 60-årsdag bestämde vi oss för att ge henne en riktigt minnesvärd present – renoveringen av hennes lilla kök. Budgeten var blygsam, bara för material och vitvaror, så vi gjorde huvudarbetet själva och lade en del av vår själ i denna gåva.

Vi lämnade kvar plastfönstret, som installerades för några år sedan, och tog bort fönsterbrädan och ersatte den med en bred bänkskiva, som inte bara passar för blomkrukor utan också för matlagning.

Vi tog bort den bleka tapeten från väggarna och ersatte golvbeläggningen med nya plattor. ”Vinterkylskåpet”, bevarat i Khrushchevka sedan dess konstruktion, dekorerades med en köksfasad, eftersom de gamla plastdörrarna var mycket iögonfallande. Skärmarna användes för att dölja batteriet och smälta in det i resten av interiören. Radiatorskärmen är av galler, så att den varma luften från radiatorn kommer in i rummet utan hinder.

När vi valde möbler till köket bestämde vi oss för vit färg. I motsats till vanliga missuppfattningar är vita möbler inte alls fläckresistenta och de är lätta att ta hand om. I ett litet område kan du med vita möbler uppnå effekten av fritt utrymme, för att ge rummet mer ljus.

Arbetsområdet visade sig vara rymligt, eftersom dess del blev en bordsskiva som ersatte fönsterbrädan. Det finns inbyggd belysning under de övre skåpen, så de gångjärnslådorna blockerar inte ljuset från centrallampan och det är mycket bekvämt att arbeta i köket.

Platsen för diskbänken är i hörnet, men det är nära bänkskivan och bort från spisen, så stänk under diskning kommer inte att komma in i pannorna och krukorna där maten tillagas.

Kylskåpet är gammalt, vi hade inte råd att byta ut det, men i framtiden planerar vi att täcka det med fronter som matchar köket. Vi övertalade min mamma att ta bort de många magneterna från dörren, utan dem smälte kylskåpet in i interiören mycket bättre.

Placeringen av mikrovågsugnen var inte särskilt lyckad – den står på kylskåpet och det är svårt för min mamma att nå den, även om hon inte använder den så ofta.

På väggen vid kylskåpet hängde vi en TV, den är liten, men den syns tydligt både under matlagningen och när du sitter vid matbordet.

Like this post? Please share to your friends: